søndag 27. november 2011

Advent - ventetid....

ventetid ja, vi venter på julen og den stille rolige tiden da vi skal kose oss, slappe av noen dager, treffe familie og venner og ha det fint. Jeg undrer meg på hvordan det ville vært hvis vi hoppet over denne høytiden, lot være alle forberedelser, slik at desember ble som alle andre måneder.
Vi trenger denne høytiden for å ha noe å se frem til i den mørke årstiden. Jeg mener at et avbrekk i mørketiden, hvor vi tenner lys både ute og inne, gir en stemning som gjør godt for sjelen. Det er godt å ha noe å glede seg til, og juletiden skal være travel slik at vi setter pris på julefreden som senker seg over oss når vi kommer til julaften.
Jeg gleder meg veldig til denne tiden som ligger foran oss, masse hygge og koselige forberedelser.



Ønsker alle en god førjulstid!

Her er noen som også håper å bli ferdig til jul....

fredag 18. november 2011

Kjærestekalender

Våknet opp tidlig til morgenen i dag, hvor var det blitt av alt rimet som gav den flotte vinterstemningen, her er det nå tåke og plussgrader igjen. Fant ut at jeg fikk lage vinterstemning på bloggen min i stedet, har endret bakgrunnsbilde til et som ser ut som snø, mmm.... er fornøyd med resultatet.

Ennå mere jul...........


Mønsteret til denne kjærestekalenderen fant jeg i siste utgave av Quiltemagasinet. Her kan man legge i små koselige meldinger til f.eks. kjæresten, samboeren eller noen andre i husstanden. Jeg tenkte at det også går an å legge inn noen forslag til hyggelige førjulsaktiviteter i kalenderen, her er det bare å bruke oppfinnsomheten.

torsdag 17. november 2011

SNART JUL....

Det nærmer seg jul med stormskritt, mon tro om jeg kommer i mål med alt jeg har planer om å gjøre før jul i år?
Det har vært noen kuldegrader de siste dagene i kombinasjon med høy luftfuktighet, det gir skikkelig vinterstemning med rim på busker og trær, nydelig. Jeg venter bare på snøen jeg nå, elsker snø.
Jeg har produsert noen julearbeider i det siste og legger ut noen ferske bilder til en forandring.

Dette er samme mønster som jeg har lagt ut bilder av tidligere, den forrige var i grønn ramme, de blir ganske ulike bare ved å bytte ut noen stoff. I tillegg er denne en rapport kortere, passer til salongbord.

Juleløper:


Noen detaljer:




Mangler bare håndsøm på lukkekanten.

søndag 6. november 2011

Alle Helgens dag

I kveld har vi vært en tur på kirkegården og tent lys, det var fantastisk med alle lysene, virkelig stemningsfullt. Jeg synes dette er en fin tradisjon, det gir ro til ettertanke å rusle rundt i stillheten.
Har vært noe på syrommet denne helgen også, men egentlig alt for lite.
Holder på med en juleløper, har gjort ferdig en del aplikasjoner på flisofix.

Legger ut noen bilder av tidligere adventsarbeider, det går fort mot advent.
Adventsvarianten (min versjon)av mønsteret "La Rosè" fra Quiltemagasinet.

Mønsteret er fra Quiltemagasinet "Løper på en kveld".

Mønster fra Anne-Quilten.